De voordelen van Squalene t.o.v. Omega 3 vetzuren

 

 

opsommingsteken

Meer info over squalene en haaienleverolie en gezonde vetten

De voordelen van Squalene versus visolie (EPA\DHA)

 

 
opsommingsteken

Squalene heeft alle krachtige kenmerken die omega 3 vetzuren in visolie bezitten en bezit bovendien als een soort omega 2 een redox functie, die uit water, zuurstof kan vrij maken (reduceren) en kan laten oxideren, waardoor in het algemeen meer zuurstof in de cellen aangeboden kunnen worden.

opsommingsteken

Squalene is zwaarder in moleculaire gewicht dan EPA of DHA, waardoor alle werkzame bindingsplaatsen van de receptor maximaal gebonden kunnen worden, zodat in geval van ongecontroleerde celgroei een positieve signaal naar de kern wordt gestuurd, die noodzakelijk is voor de differentiatie van de kwaadaardige cel tot adipocyt (tot vetcel), apoptosis (celdoding) en necrosis (afsterven van weefsel).

opsommingsteken

Squalene is een sterkere anti-oxidant en is all-trans, waardoor hij zichzelf niet blokkeert bij het binnendringen in de cel aan het membraan en heeft een a-polaire molecule, hetgeen betekent dat hij sneller in de cel en weefsel kan doordringen.

opsommingsteken

Natuurzuivere squalene ruikt niet naar vis; het ruikt neutraal en geeft meestal geen oprispingen. Andere haaienleverolie producten hebben meestal wel vis-, levertraangeur en -smaak omdat ze niet de verfijnde destillage hebben toegepast. Probeer u eens een capsule te prikken en de olie over uw huid te smeren; het helpt direct tegen droge huid.

opsommingsteken

Squalene heeft als omega 2 completere en sterkere werkzame groepen dan visolie.

opsommingsteken

Squalene reguleert en stimuleert natuurlijke mooie en gezonde huid en goede ogen en hersens door van binnenuit te voeden .

 

 

 

Mooie en gezonde huid, goede ogen en hersens

Diverse studies duiden erop dat de consumptie van squalene andere gunstige effecten kan bewerkstelligen. Kohno et al. hebben ontdekt dat squalene een zeer krachtige 'wegvanger' ( scavender) is van reactieve singlet zuurstof op het menselijk huidoppervlak de beschermende werking biedt op gezonde en gladde huid (minder rimpels) door de huid van binnenuit te voeden en te beschermen, omdat squalene als onverzadigde vet  een cruciale rol speelt bij de vochtregulering van de huid. Plus minus 10% van onze oppervlaktehuid (huidlipiden) bestaat uit squalene. Squalene bevordert ondermeer gezonde vetmetabolisme en optimale zuurstoftransport naar en in onze huid. Bovendien stimuleert squalene gezonde spijsvertering hetgeen een optimale darmflora en natuurlijke stoelgang wordt bevorderd. Bij slechte stoelgang (obstipatie) worden schadelijke stoffen weer opgenomen in het bloed en kunnen zodoende de huid zwaar belasten. Daarom is een goede darmflora van essentieel belang voor gezonde huid.  

 

De functie van squalene t.o.v. de huid op een rij:

opsommingsteken

Stimuleert gezonde spijsvertering en darmflora en dus de kwaliteit van de huid

opsommingsteken

Vangt ongewenste vrije radicalen in de huid weg door anti-oxidante kracht

opsommingsteken

Stimuleert betere doorbloeding van de huid

opsommingsteken

Brengt de huid in balans en revitaliseert de huid

opsommingsteken

Egaliseert en reguleert de stofwisseling naar en van de huid

opsommingsteken

Vermeerdert de vochtbalans, de veerkracht en de elasticiteit van de huidweefsel

opsommingsteken

CreŽert een zichtbare verbetering van de huidstructuur: de celregeneratie neemt af

opsommingsteken

Beschermt gedeeltelijk tegen schadelijke zonnestralen (o.a. UV)

 

Vandaar dat deze stof veel in de cosmetische industrie wordt gebruikt. Ook blijkt squalene verder een belangrijke rol te spelen bij de gezondheid van het oog, vooral voor de staafjes; de lichtgevoelige cellen van het netvlies. Wetenschappers hebben voorts ontdekt dat squalene een goede ontwikkeling van de hersenstructuur en de hersenfuncties stimuleert hetgeen neerkomt op een verbetering van het geheugen en de concentratie; logisch eigenlijk, omdat onze hersenen voor 80% uit vet(zuren) bestaan. Verder hebben diverse wetenschappers gemeld dat zowel bij dieren als wel bij de mens, squalene het vermogen heeft om bepaalde toxinen uit te scheiden.

Inspired by Nature.

                             Driven by Science.

                                                                    Passionated by Nutrition.

Home    

Natuurlijk Herstel. Altijd beter! 

Lukas T.S. Tjan

  • Voedingsadviezen

  • Nutrition Development

  • Complementaire geneeskunde

  • Marketing Voeding & CAM

© Science for Life. 2001-2011. Deze homepage is gemaakt door Mandala Communicatie, www.mandalacommunicatie.nl   

Op deze homepage berust een copyright. Voor meer info kunt u e-mailen naar info@scienceforlife.eu 

Voor alle op deze homepage vermelde informatie geldt de algemene disclaimer.