Bloedonderzoek zuur - basen

Analyse methodes:

Met een Levend Bloed Analyse zijn wij in staat te onderzoeken in welke mate uw lichaam verzuurd is. Zoals u op deze pagina heeft kunnen lezen is verzuring een belangrijke factor van haarproblemen. Of en in welke mate er sprake is van verzuring kunnen wij u o.a. met deze test laten zien.

Hoe het werkt
Een druppel bloed bekijken wij onder de microscoop op 2 manieren. De eerste methode is een donkerveld onderzoek bij een vergroting van 400x (met donkerveld filter). In de nevenstaande foto is bijvoorbeeld te zien hoe de bloedcellen vervormd zijn en aan elkaar kleven. Gezonde bloedcellen zijn mooi rond en kleven niet aan elkaar.

  

Gezond                             Verzuurd         Gezond                              Vervuild

De tweede methode is het bekijken van een opgedroogde druppel bloed bij een vergroting van 100x. Hiermee zijn andere verontreinigingen in het bloed te zien, zoals endobionten. Dit zijn schimmels die verzuurd bloed leven en het bloed hierdoor nog meer vervuilen. Zo ontstaat een negatieve verzurende spiraal.

Ontzuren houdt in dat de afvalstoffen uit het bloed verwijdert worden en het tekort aan mineralen wordt aangevuld. Hierdoor wordt kan het haar weer beter groeien. Haarzakjes die inactief zijn geworden door het tekort aan voedinsstoffen kunnen weer opnieuw haren produceren. Het resultaat is steviger en voller haar. Zuren en basen zijn feitelijk elkaars tegenpool. Afzonderlijk zijn ze giftig, tezamen neutraliseren zij elkaar. Een overschot aan zuren levert moeilijkheden op, omdat zij alleen door (alkalische) basen onschadelijk kunnen worden gemaakt. Te veel basen geven nooit problemen, omdat zij zich binden aan het koolzuur wat wij uitademen. Ons bloed is van nature alkalisch en het lichaam zal ook altijd proberen dit zo te houden. Dreigt dit mis te gaan, dan spreekt men van bloed acidose, een dodelijke zaak, waartegen het organisme onmiddellijk aan de noodrem trekt. Er worden dan zogenaamde "noodbasen" vervaardigd uit eiwitten die toevallig voorhanden zijn, ook uit onze eigen weefsels. Het nadeel van deze extra eiwitverbranding is dat zich  opnieuw zuren vormen. Uiteindelijk plegen de zuuroverschotten (urinezuren) aanslagen op ons organisme. Ook suikerziekte jicht en reuma worden voor een groot deel door deze vorm van acidose veroorzaakt. Weefsels raken aangetast, degenereren en functioneren steeds slechter. Men komt in een vicieuze cirkel terecht.

 

Zuur-base balans       De symptomen en gevolgen van verzuring     Tabel zure en alkalische voedingsstoffen     pH waarde van het bloed

    

Bloedonderzoek     Gezondheid door ontzuring volgens Dr. Renate Collier

 

 

Inspired by Nature.

                             Driven by Science.

                                                                    Passionated by Nutrition.

Home    

Natuurlijk Herstel. Altijd beter! 

Lukas T.S. Tjan

  • Voedingsadviezen

  • Nutrition Development

  • Complementaire geneeskunde

  • Marketing Voeding & CAM

Science for Life. 2001-2012. Deze homepage is gemaakt door Mandala Communicatie, www.mandalacommunicatie.nl   

Op deze homepage berust een copyright. Voor meer info kunt u e-mailen naar info@scienceforlife.eu 

Voor alle op deze homepage vermelde informatie geldt de algemene disclaimer.